Ingrediënten (4 personen)
- 1000 gram gesneden andijvie
- 250 gram champignons
- 2 (vlees)tomaten
- 200 gram spekjes
- 1 dl melk
- 3 eieren
- Parmezaanse kaas
- Peper en zout
Bereidingstijd: 25 minuten bereiden en 30 minuten in de oven
Bereidingswijze
- In de pan doen: andijvie met heel weinig water. Op matig vuur +/- 5 minuten laten slinken. In nog +/- 5 minuten zachtjes bijna gaar koken en vervolgens in het vergiet laten uitlekken
- Intussen de champignons schoonvegen en een plakjes snijden.
- Tomaten wassen en halveren. Zaad en vocht verwijderen en in stukjes snijden.
- In de koekenpan 1/2 eetlepel boter verhitten en de spekblokjes uitbakken. Champignons en tomaat toevoegen en zachtjes meebakken.
- Andijvie onder in de ovenschaal leggen vervolgens de spekjes, champignons en tomaten er overheen leggen.
- De 3 eieren kloppen, wat melk toevoegen en een beetje peper en zout toevoegen. Dit mengsel vervolgens over de spekjes, champignons en tomaten gieten en vervolgens strooi je er wat Parmezaanse kaas overheen.
- Zet de ovenschaal +/- 25 minuten in de oven op 225 graden Celsius.
Lekker met gebakken pangafilet. Voeg in een kommetje olijfolie en za’atar kruiden. Giet dit mengsel tijdens het bakken over de pangafilet.