Ingrediënten (circa 6 personen)
- 200gr. Rode linzen (niet voorgekookt)
- 70gr. Tomatenpuree
- 5 wortels
- 3 Sjalotten
- 2 Knoflooktenen
- 1 Blik Gepelde tomaten (of 3 verse tomaten)
- 3-4 Groentebouillon blokjes
- 2el. Provençaalse kruiden
- 2el. Olijfolie
- 2 liter water
- Snufje peper
Bereidingstijd: 20 minuten, 30 minuten zacht koken
Bereiding
- Fruit de sjalotten, knoflook in een soeppan met een scheutje olijfolie.
- Voeg de tomaten en de tomatenpuree er ook aan toe. Bak deze circa 2 minuten mee. Als je de tomatenpuree kort mee bakt, dan krijg je geen zure smaak aan de soep.
- Vul nu de pan met circa 1.5 á 2 liter water (ligt eraan hoe dik je de soep wilt hebben) en voeg de bouillonblokjes eraan toe.
- Voeg nu ook de rode linzen, wortels en Provençaalse kruiden aan de soep toe.
- Laat de soep nu circa een half uur zacht koken.
- Serveren met een stuk volkorenbrood en smullen maar!
Wist je dat
Linzen zitten vol met vezels en het bevat ook vitamine B, kalium, magnesium en eiwitten