skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (voor 4-5 personen)
groene kool, de helft in repen en de andere helft in grove bladeren
150 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
300 gram gerookte spekjes
2 el olijfolie
400 gram kikkererwten
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gehakt
400 gram champignons, steeltjes eraf en in repen
50 gram zilveruitjes
peper

Bereidingstijd: 35 minuten

Bereidingswijze
Blancheer de koolbladeren kort en spoel direct koud.
Raps de kaas (of neem kant en klare geraspte kaas) en strooi deze op een bakpapier bekleed op het bakblik. Bak in de oven tot de kaas is gesmolten. Snijd in mooie koeken en laat afkoelen.
Bak het spek in de olijfolie tot het knapperig is en haal uit de pan
Bak in diezelfde pan de kikkererwten tot ze beginnen te kleuren. Haal ze uit de pan
Voeg het uitje, de knoflook en de champignons toe aan diezelfde pan en bak deze goed op. Voeg de repen kool toe en bak deze mee tot die begint te slinken. Voeg dan het spek, de zilveruitjes, de kikkererwten toe en bak 1 minuut mee. Breng op smaak met peper.
Bekleed de (diepe) borden met de koolbladeren en schep hierin het mengsel. Maak af met de kaaskoeken.

×Close search
Zoeken