Ingrediënten (4-5 personen)
- 500 gram aardappelen
- 2 kleine uien
- boter/margarine
- 4 theelepels kerriepoeder
- 500 gram gemengd of mager rundergehakt
- 2 appels
- 1000 gram zuurkool
- halfvolle melk
- 2 laurierbladen
- nootmuskaat
- evt. 2 beschuiten.
Bereidingstijd: 30 minuten bereiden, 30 minuten oven
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar
- Maak de ui schoon en snijd hem klein
- Fruit de ui met de kerrie in de margarine. Bak het gehakt al roerend mee.
- Schil de appel en snijd hem in blokjes
- Meng de zuurkool met de appel, 1 dl water en het laurierblad. Laat de zuurkool 15 minuten stoven.
- Warm de oven voor op 200 graden Celsius
- Maak van de aardappelen met hete melk, boter, peper en een beetje noot muskaat een puree.
- Doe de zuurkool in een ovenvaste schaal
- Schep het gehakt op de zuurkool en dek dit af met de aardappelpuree (evt. met wat beschuitkruimels afwerken).
- Laat het gerecht in de hete oven in 30 minuten door en door heet worden en lichtbruin kleuren.
- Eet smakelijk.