Ingrediënten (4 personen)
- 1 grote zak boerenkool (800 gram)
- 4 zoete aardappels
- 50 ml halfvolle melk
- 10-15 snacktomaatjes (zongedroogde tomaatjes zijn ook lekker!)
- 1 handje pijnboompitten
- Beetje peper en zout
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze
- Schil de zoete aardappels en snij ze in stukjes. Gebruik een goed scherp mes want ze zijn hard en lastig te snijden.
- Kook de zoete aardappels ongeveer tien minuten
- Voeg daarna de boerenkool toe en laat nog ongeveer 20 minuten koken.
- Giet de aardappelen en boerenkool af, voeg de melk toe (of gebruik 50 ml kookvocht) en gebruik een stamppotstamper voor het zwaarste werk.
- Snij de snack tomaatjes in kleine stukjes en roer ze door de stamppot of gebruik deze bij het serveren van de stamppot net zoals de pijnboompitten.
Serveer tip
- Lekker met een varkenshaasje of runderlapje