skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

 Ingrediënten (voor 4-5 personen)

  • 200 volkoren spaghetti
  • 2 courgettes
  • 500 gram champignons
  • 6 rijpe tomaten
  • 500 gram tomatenpassata
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze

  • Snijd de champignons, tomaten, knoflook en ui klein
  • Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en voeg het rundergehakt, ui en knoflook toe
  • Voeg vervolgens de tomaten en champignons bij het rundergehakt mengsel.
  • Voeg de passata toe en laat het geheel 5-10 minuten koken/pruttelen. Voeg als laatste de  oregano en basilicum toe
  • Breng een pan water aan de kook en kook de volkorenspaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Maak in de tussentijd slierten van de courgettes, hier zijn allerlei handige keukentools voor verkrijgbaar (zelf heb ik de : Good Grips Dunschiller Julienne Y-mo). En wok deze in een pan gaar (komt er veel vocht vrij uit de courgette? giet dit weg).
  • Giet de volkorenspaghetti af en voeg deze toe aan de pan van de courgetti (voeg evt. een scheutje olijfolie toe)
  • Serveer de spaghetti & courgetti met de saus!

Variatietips

  • Vegetariër? Vervang het rundergehakt voor 150 gram walnoten
  • Lust je geen courgette? Neem dan alleen volkorenpasta of vervang de courgette voor wortel of aubergine
  • De courgetti en spaghetti kun je een dag later nog één keer opwarmen als dit nodig is.
×Close search
Zoeken