skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Tzatziki

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl yoghurt
  • 2 theelepels citroensap
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1/2 komkommer
  • dille
  • peper

Bereidingswijze

  • Verwijder het vliesje van de knoflook en pers het teentje boven een kom uit
  • Voeg de yoghurt, het citroensap, de olie en peper toe
  • Schil de komkommer en halveer hem in de lengte. Schaaf of rasp de komkommer fijn boven het yoghurtmengsel. Laat dit minimaal 1 uur in de koelkast staan.
  • Maak het mengsel op smaak met dille en eventueel wat peper

Tonijnsalade

Ingrediënten

  • 150 gram tonijn uit blik (op waterbasis)
  • 75 gram appel, in kleine blokjes
  • 1 1/2 eetlepel kappertjes
  • 1 1/2 eetlepel mayonaise (let op geen frietsaus)
  • 1 1/2 eetlepel yoghurt
  • peper

Bereidingswijze

  • Laat de tonijn uit blik uitlekken en pluk het tonijn uit elkaar
  • Meng de overige ingrediënten met elkaar en voeg de tonijn toe. Breng vervolgens op smaak met peper
  • De tonijnsalade is in de koelkast ongeveer 3 dagen houdbaar

Eiersalade

Ingrediënten

  • 4 eieren, gekookt en fijngesneden
  • 2 eetlepels mayonaise (let op geen frietsaus)
  • 2 eetlepels kwark
  • 1 1/2 eetlepel bieslook fijngesneden
  • 2 theelepels kerrie

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper
  • De eiersalade is in de koelkast ongeveer drie dagen houdbaar

Tips

  • Lekker op een boterham, toast of als groente dip (worteltjes, bloemkool, paprika, komkommer etc.).
×Close search
Zoeken