Tzatziki
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 1 dl yoghurt
- 2 theelepels citroensap
- 1/2 eetlepel olijfolie
- 1/2 komkommer
- dille
- peper
Bereidingswijze
- Verwijder het vliesje van de knoflook en pers het teentje boven een kom uit
- Voeg de yoghurt, het citroensap, de olie en peper toe
- Schil de komkommer en halveer hem in de lengte. Schaaf of rasp de komkommer fijn boven het yoghurtmengsel. Laat dit minimaal 1 uur in de koelkast staan.
- Maak het mengsel op smaak met dille en eventueel wat peper
Tonijnsalade
Ingrediënten
- 150 gram tonijn uit blik (op waterbasis)
- 75 gram appel, in kleine blokjes
- 1 1/2 eetlepel kappertjes
- 1 1/2 eetlepel mayonaise (let op geen frietsaus)
- 1 1/2 eetlepel yoghurt
- peper
Bereidingswijze
- Laat de tonijn uit blik uitlekken en pluk het tonijn uit elkaar
- Meng de overige ingrediënten met elkaar en voeg de tonijn toe. Breng vervolgens op smaak met peper
- De tonijnsalade is in de koelkast ongeveer 3 dagen houdbaar
Eiersalade
Ingrediënten
- 4 eieren, gekookt en fijngesneden
- 2 eetlepels mayonaise (let op geen frietsaus)
- 2 eetlepels kwark
- 1 1/2 eetlepel bieslook fijngesneden
- 2 theelepels kerrie
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper
- De eiersalade is in de koelkast ongeveer drie dagen houdbaar
Tips
- Lekker op een boterham, toast of als groente dip (worteltjes, bloemkool, paprika, komkommer etc.).