skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten

  • 150 gram boekweitmeel of speltmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 snufje gejodeerd zout
  • 2 eieren
  • 100 gram Extra Vierge Olijfolie
  • 4 hele rijpen bananen (hoe rijper de bananen hoe zoeter het bananenbrood)

Verder nodig: bakblik, bakpapier

Bereidingstijd: 20 minuten en 45 minuten oventijd

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Haal alle 4 de bananen uit de schil en prak ze heel fijn met een vork.
  • Voeg het kaneel, zout en bakpoeder toe en meng het geheel.
  • Voeg vervolgens de eieren toe en meng het geheel opnieuw.
  • Zeef dan de 150 gram meel boven de kom en meng het beslag.
  • Voeg nu de olijfolie toe en meng.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet hier het beslag in.
  • Bak het bananenbrood in de oven voor ongeveer 45 minuten.
  • Laat circa 10 minuten afkoelen voordat je het aansnijdt.

Inspiratie recept van 24kitchen (recept wel wat aangepast).

 

 

×Close search
Zoeken