skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (2 personen)

  • 500 gram stooflap
  • 2 eetlepel bloem
  • versgemalen zout en peper
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 300 ml runderbouillon
  • 1 eetlepel balsamico
  • olijfolie
  • 3 paprika’s
  • 1 grote courgette
  • 2 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel peterselie
  • 1 theelepel tijm
  • 6 blaadjes verse basilicum (eventueel ter garnering).
  • Varieer in peulvruchten penne (Your Organic), spelt penne of volkoren penne (tip probeer en varieer ook hierin)

Bereidingstijd: 30 minuten (let op: 3,5 uur zachtjes laten pruttelen).

Bereidingswijze

  • Haal het vlees minimaal een half uur van te voren uit de koelkast
  • Dep het vlees droog en snijd het in stukjes. Bestrooi het vlees met wat versgemalen zout en peper en meng de bloem erdoor.
  • Snipper de ui en de knoflook fijn
  • Giet een scheut olijfolie in een braadpan en fruit de uien en knoflook op laag vuur in circa 5 minuten.
  • Leg het vlees erbij in de pan en bak het vlees kort aan.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee
  • Voeg de runderbouillon, balsamico en 1/2 theelepel toe en roer alles goed door elkaar.
  • Voeg de laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur op z’n laagst zodra het kookt en leg de deksel op de pan.
  • Laat het geheel minimaal 3 uur stoven, tot het vlees lekker zacht is.
  • Scheur de basilicum in reepjes en voeg deze samen de paprika en courgette toe en stoof het geheel nog een half uurtje verder, met de deksel schuin op de pan.
  • Eventueel kun je de saus nog wat binden met bloem
  • Serveer het stoofvlees met (peulvruchten of volkorenpasta) en strooi eventueel er wat gehakte peterselie overheen

Recept: Marielle in de keuken

×Close search
Zoeken