Ingrediënten (2 personen)
75 gram ongekookte volkoren- of speltpasta per persoon https://www.ekoplaza.nl/nl/producten/product/kikkererwten-fusilli-0001101342?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI9Mye4NzwgwMVxZSDBx30GQU0EAQYASABEgJW_vD_BwE) OF bij de Lidl heb je tegenwoordige ook peulvruchten pasta zonder toevoegingen en glutenvrij
2 wilde zalmfilets
2 tomaten
Olijfolie
Voor de pesto:
15 gram verse basilicum
20 ml olijfolie
30 gram pijnboompitten
200 gram cottage cheese
Extra groente: maak een traybake door groente naar keuze in plakjes te snijden. Bijvoorbeeld courgette, aubergine en wortel te besprenkelen met olijfolie en peper en zout. Zet het 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden Celsius. En klaar… lekker geroosterde groente!
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
- Rooster de pijnboompitten op een laag vuurtje goudbruin.
- Breng water aan de kook, voeg de pasta toe en kook zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de zalm in kleine stukjes. Doe wat olijfolie in de pan en bak de zalm 10 minuutjes aan.
- Maak intussen de pesto door de basilicum, olijfolie, geroosterde pijnboompitten en cottage cheese te blenden (je kunt ook een staafmixer gebruiken). Breng het verder op smaak met zout en peper.
- Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze samen met de gekookte pasta aan de zalm toe. Meng het geheel vervolgens met de pesto.
- Voor extra groente bij dit gerecht. Maak evt een traybake 🙂
Eet smakelijk!