Pompoencake
Ingrediënten (12 plakken)
400 gram pompoenblokjes
250 gram volkorentarwemeel
3 eieren
1 banaan
2 theelepels kaneel
1 theelepel speculaaskruiden
1 eetlepel bakpoeder
3 theelepels vanille aroma
30 gram pompoenpitten
Optie: 75 gram rozijnen
Bereidingstijd: 30 minuten + 45 minuten oventijd
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Kook de pompoenblokjes zacht in ongeveer tien minuten, giet af en laat ze even afkoelen.
- Meng het meel met de kaneel, speculaaskruiden en het bakpoeder.
- Doe de afgekoelde pompoenblokjes samen met de eieren, banaan en vanille aroma in een keukenmachine en mix fijn. Voeg vervolgens het meelmengsel toe en mix het goed door elkaar. Je kunt hier evt. de rozijnen (en naar wens andere noten) toevoegen.
- Vul de ingevette of met bakpapier beklede cakevorm met het mengsel. Top af met de pompoenpitten en zet het voor 45 minuten in de oven.