Ingrediënten (6 personen)
- 1 oranje pompoen van ongeveer 1,5 kg
- 3 grote uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 afgestreken eetlepel gemalen korinader(zaad)
- 3 cm verse gember
- 1 volle eetlepel gemalen komijn
- 1 mespunt chilipoeder
- 1 afgestreken eetlepel curcuma
- 1 pakje van 200 ml kokosmelk
- Water
- Flinke scheut olijfolie
- 2 bouillonblokjes
- evt. zout
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Schil de schil van de pompoen en haal de pitten eruit. Snijd er blokjes van.
- Snijd de ui en knoflook fijn
- Doe de olijfolie in de de pan en bak de ui en knoflook zachtjes aan
- Als de knoflook en ui glazig zijn voeg dan de kruiden toe.
- Voeg vervolgens het water, bouillon en pompoenblokjes toe en laat 20 minuten zachtjes koken
- Voeg er op het laatst de kokosmelk aan toe.
- Is de soep te dik? Voeg extra water toe.
- Eet smakelijk!