skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gepeld, in plakjes
  • 1 middelgrote ui
  • 1 stengel bleekselderij in plakken van 1 cm
  • 2 l bouillon
  • 100 gram asperges, in stukjes
  • 1 courgette
  • 1 flinke hand kool, grofgesneden
  • 50 gram diepvrieserwten
  • 1 potje of blik witte bonen, gespoeld en uitgelekt
  • 75 gram ongekookte volkoren schelpjespasta of macaroni/ of kikkererwtenpasta
  • Pesto, 1 dessertlepel
  • Citroensap van 1 citroen

Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze

  • Verhit de olijfolie op middelhoog vuur en bak knoflook, ui en bleekselderij hierin glazig
  • Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook
  • Voeg de groene asperges, courgette en kool (haal de harde nerven eruit) toe en kook de groente in 5 minuten beetgaar.
  • Voeg nu de doperwten toe en kook nog 2 minuten
  • Maak de soep af met witte bonen en gekookte pastaschelpjes en breng op smaak met zout, peper, pesto en wat citroensap

Recept uit het boek: Mama’ en van Nina Pierson

 

×Close search
Zoeken