Ingrediënten (4 personen)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, gepeld, in plakjes
- 1 middelgrote ui
- 1 stengel bleekselderij in plakken van 1 cm
- 2 l bouillon
- 100 gram asperges, in stukjes
- 1 courgette
- 1 flinke hand kool, grofgesneden
- 50 gram diepvrieserwten
- 1 potje of blik witte bonen, gespoeld en uitgelekt
- 75 gram ongekookte volkoren schelpjespasta of macaroni/ of kikkererwtenpasta
- Pesto, 1 dessertlepel
- Citroensap van 1 citroen
Bereidingstijd: 25 minuten
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie op middelhoog vuur en bak knoflook, ui en bleekselderij hierin glazig
- Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook
- Voeg de groene asperges, courgette en kool (haal de harde nerven eruit) toe en kook de groente in 5 minuten beetgaar.
- Voeg nu de doperwten toe en kook nog 2 minuten
- Maak de soep af met witte bonen en gekookte pastaschelpjes en breng op smaak met zout, peper, pesto en wat citroensap
Recept uit het boek: Mama’ en van Nina Pierson