Ingrediënten (5-6 personen)
- 2 bosuitjes
- 1 mango
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 ml kokosmelk
- 1 kg bio wortelen
- 2 bouillonblokjes
- water
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
- Was de bio wortelen en snijd ze in stukken
- Schil de mango en het vruchtvlees langs de pit in plakken. Hak 1/4 van de mango in blokjes en houd deze achter voor de garnering.
- Maak de bosuitjes schoon
- Verhit de olijfolie in de pan en fruit 1 bosui. Voeg vervolgens de wortelen, water en bouillon toe aan laat even mee koken.
- Als het geheel zo’n 20 minuten zachtjes gekookt heeft voeg dan de mango en kokosmelk toe en laat 5 minuten mee koken (zachtjes)
- Vind je de soep te dik? Voeg er dan extra water aan toe
- Pureer vervolgens het geheel en maak af met de overige bosui.
- Lekkere soep voor bij de lunch voor extra Veggies! 🙂