Ingrediënten (4 personen)
- 3 courgettes
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 0,5 rode peper
- 500 ml passata
- 1 bol (buffel)mozerella
- Parmezaanse kaas
- 15 gram verse basilicum
- 2 theelepels oregano
- peper en zout
- Olijfolie
Bereidingstijd: 30 minuten + 20 minuten oventijd
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Was de courgettes en draai er met een spiraalsnijder sliertjes van. Leg de courgette pasta in een vergiet en strooi er wat zout overheen. Laat de courgettie goed uitlekken. Druk het resterende vocht eruit met een keukenpapiertje. Het moet zo droog mogelijk zijn.
- Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Snijd de paprika in blokjes en bak deze mee. Voeg de passata toe en breng de saus op smaak met de oregano en wat peper en zout.
- Voeg de courgette pasta toe en meng kort
- Doe alles in een ovenschaal. Scheur de mozerella in stukken en verdeel dit over de pasta. Bestrooi het rijkelijk met parmezaanse kaas. Bak de ovenpasta 20 minuten af in de voorverwarmde oven. In principe is de courgette pasta klaar als de mozerealla gesmolten is. Garneer de courgetti met wat verse basilicum en serveer meteen.