Ingrediënten (6 repen)
- 40 gram zonnebloempitten
- 40 gram pompoenpitten
- 6 medjoul- dadels (fijne haal je bij een reformzaak)
- 2 eetlepels havermout
- 2 eetlepels geraspte kokos
- 2 eetlepels gebroken lijnzaad
- zout naar smaak
Bereidingstijd: 10 minuten
Bereidingswijze
- Verhit een droge koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloem- en pompoenpitten tot ze lichtbruin zijn en de pompoenpitten gepopt zijn. Doe ze in een kom en laat afkoelen. Houd een handje zaden apart voor de garnering.
- Ontpit de dadels en verwijder de kroontjes. Spoel de dadels af onder de kraan en scheur in stukken. Doe ze in een keukenmachine en maal ze fijn.
- Voeg de afgekoelde zaden, havermout en geraspte kokos toe en maal 30 seconde. Voeg het lijnzaad en zout toe en maal nog eens 5 seconde.
- Doe de dadel- zadenmix in een kleine ovenschaal. Druk met de bolle kant van een lepel de mix plat. Garneer met de apart gehouden zaden en druk ze erin.
- Zet de ovenschaal minstens 30 minuten in de koelkast. Snijd de mix in 6 repen en bewaar in de koelkast.
recept: Lisa Steltenpol uit het boek: Vegan Vibes