Ingrediënten (4 personen)
- 2 wortelen
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 hand erwten
- 3 paprika’s
- 400 gram (biologisch) rundergehakt
- 1 glas (biologische) Passata (680 gram)
- 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden (of verse kruiden)
- Geraspte kaas of parmezaanse kaas
- peper en zout
- Scheut olijfolie
- Courgetti of volkorenspaghetti (of een combi van deze twee)
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Snijd de knoflook en ui fijn.
- Doe een flinke scheut olijfolie in de pan en laat de ui en knoflook sudderen.
- Voeg vervolgens het gehakt eraan toe en bak het rul.
- Snijd de wortel en paprika’s in stukjes en voeg toe aan het gehaktmengsel.
- Voeg vervolgens de passata, tomatenpuree, Italiaanse kruiden, de erwten en wat peper en zout toe aan het mengsel.
- Kook intussen de spaghetti of wok de courgetti eventjes 2 minuten.
- Serveer de spaghetti en/of de courgetti op het bord, daar bovenop het gehaktmengsel en maak het af met geraspte of parmezaanse kaas.