Ingrediënten (4 personen)
- 540 gram kabeljauwfilet (diepvries of vers)
- Olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijn gehakt
- 3 paprika’s in reepjes
- 3 tomaten in partjes
- 1 theelepel rozemarijn gehakt (of gedroogd)
- 750 gram diepvries tuinerwten
- 1 bosje platte peterselie gehakt
- Peper en zout
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2-3 minuten.
- Schep de paprika erdoor en bak 2 minuten mee. Voeg de tomaten en rozemarijn toe en verwarm zachtjes.
- Dep de kabeljauw droog en voeg naar smaak zout en peper aan toe. Leg de vis in de saus en stoof afgedekt circa 20 minuten op een lage stand.
- Kook intussen de tuinerwten 4 minuten. Giet af en pureer de erwten met de helft van de peterselie en een scheutje olijfolie tot een dikke puree. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Verdeel de tuinerwtenpuree over 4 borden. Serveer de kabeljauw met de paprikasaus erbij.
- Strooi de rest van de peterselie erover.
- Lekker met een rauwkostsalade .