Ingrediënten (6 gehaktballen)
- 300 gram rundergehakt
- 1 wortel
- 2 uien
- 200 gram groene olijven ontpit
- 2 teentjes knoflook
- 1 handvol bladpeterselie
- 1 handvol bieslook
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Hak de wortel, de uien en de groene olijven fijn. Snipper de teentjes knoflook en diverse kruiden.
- Kneed alles onder het gehakt en kruid met peper en zout.
- Maak balletjes van het gehakt. Giet een flinke scheut olijfolie in de pan en bak de gehaktballen een paar minuten lang.
- Draai ze om en laat ze nog een paar minuten op een matig vuur bakken.
- Zet het vuur laag en laat ze nog in +/- 15 minuten gaar worden.
- Leg de gehaktballen op een blad sla en voeg er wat rauwkost (ik gebruikte de griekse salade die ik enkele weken gelden plaatse als ‘recept van de week’) aan toe. Of eet er lekker een AVG’tje bij (aardappelen, vlees, groente).