Ingrediënten (1 grote pan)
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 cm gember
- 500 gram wortelen
- 1 (fles)pompoen
- 1/2 theelepel cayenne
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/2 pakje kokosmelk (100 ml)
- Bouillon poeder
Bereidingswijze
- Pel de uien en hak fijn. Pel de knoflook en gember en hak fijn. Was de pompoen goed en hak grof (bijvoorbeeld 3 bij 3 cm).
- Schil de wortelen en hak grof. Verhit een scheut olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de ui, knoflook en gember circa 3 minuten. Voeg de wortels, cayenne en kurkuma toe en bak nog circa 5 minuten.
- Voeg kokosmelk en bouillonpoeder toe.
- Voeg zoveel water toe, tot alles onder water staat. Laat circa 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Pureer en verdun eventueel als nodig
- Tip: Lekker met wat verse koriander en bosui en een kneepje limoensap