Ingrediënten (2 personen)
- 500 (biologische) gram kip(penboutjes)
- 1 sinaasappel (sap en rasp)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels gemberpoeder
- 1 theelepel zout
- 1/4 theelepel cayennepeper
Broccoli
- 1 stronk broccoli (circa 500 gram)
- 40 ml mayonaise
- Gedroogde dille
- Zout en peper (naar smaak)
Bereidingstijd: 35 minuten
Bereidingswijze
- Mix sinaasappelsap en – rasp met de olie en kruiden in een kom.
- Doe wat olijfolie in de pan en plaats de kippenboutjes erin.
- Giet de kruiden marinade erbij en laat het 45 minuten zachtjes pruttelen.
- Verdeel ondertussen de broccoli in kleine roosjes, en blancheer ze een paar minuten in water: ze moeten zachter worden, maar niet van kleur of vorm veranderen.
- Giet de broccoli af
- Meng de mayonaise, dille, zout en peper en voeg toe aan de broccoli
- Serveer samen met de kip.
Ik zelf maakte nog wat zoete aardappel frietjes (snijd de zoete aardappel in frietjes vorm, leg deze in een ovenschaal, scheutje olijfolie en paprikakruiden en zet het vervolgens 35 minuten in de oven).