Ingrediënten (4 personen)
- 500 gram zoete aardappels
- 6 eetlepels extra vierge olijfolie
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 2 theelepels paprikapoeder
- 400 gram (half om half) gehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 1 ei
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 1 Chinesekool
- roomboter, om te stoven
- peper en zout
Bereidingstijd: 20 minuten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Schil de aardappels en snij ze in de lengte 1/8 parten. Meng in een grote kom de olijfolie, twee teentjes knoflook en het paprikapoeder. Voeg de aardappels toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de aardappels over de bakplaat en bak 30 minuten in het midden van de oven. Schep ze halverwege om.
- Meng het gehakt met de ui, de rest van de knoflook, het ei en de nootmuskaat in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Kneed het gehakt tot een egaal mengsel.
- Scheur 5 bladeren van de kool (de buitenste bladeren gooi je weg) en verwijder de dikke nerf met een mesje.
- Kook de kool 2 minuten in een pan met ruim kokend water, giet af en spoel af met koud water.
- Leg de koolbladeren op het werkblad en verdeel het gehaktmengsel erover. Rol de kool strak op tot rolletjes.
- Smelt een klont boter in een braadpan. Leg de kool rolletjes in de pan met de vouwnaad naar beneden. Stoof de kool rolletjes in 15 minuten op laag vuur.
- Serveer de kool rolletjes met de aardappels uit de oven.