Ingrediënten (4 personen)
- 500 gram half om half gehakt of rundergehakt
- 1 eetlepel mosterd
- 1 handje basilicum (vers of gedroogd)
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 grote rode uien, in halve ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 blik tomaten uit blik (400 gram)
- 2 handjes verse bladpeterselie (verse of gedroogde)
- Peper en zout
- Broccoli rijst
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Meng het gehakt met de mosterd, de basilicum, peper en zout. Draai er balletjes van.
- Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom op middelhoog vuur.
- Voeg de ui toe als het vlees is dichtgeschroeid.
- Voeg de knoflook toe als de ui zacht en glazig is en laat 2 minuten bakken.
- Voeg blik tomaten en de rode peper toe
- Laat het gehakt en de tomaten met het deksel op de pan 10-15 minuten zachtjes sudderen.
- Bak de broccolirijst kort
- Breng de gehaktballen in tomatensaus met peper en zout en garneer met de bladpeterselie
- Let de broccolirijst op het bord en voeg de gehaktballen in tomatensaus eraan toe.