Ingrediënten (12 plakken)
- 40 gram havermout
- 30 gram olijfolie (extra vierge)
- 4 rijpe bananen
- rasp en sap van 1 onbespoten citroen
- 25 gram lijnzaad
- 120 gram amandelmeel
- 1 1/2 theelepel baking soda
- 1 theelepel kaneel
- 60 gram amandelen
- 3 eieren
- mespunt zout
Bereidingstijd: 30 minuten en 40-45 minuten in de oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een grote cakevorm met bakpapier
- Pureer 3 bananen in een blender en voeg de havermout, olijfolie, sap van 1 citroen en de lijnzaad eraan toe en zorg dat het een egaal mengsel wordt.
- Blender vervolgens het amandelmeel, baking soda, kaneel, amandelen en een klein beetje rasp van de citroen toe.
- Klop in een grote kom de eieren luchtig met een mespunt zout in 4 minuten op de hoogste stand van de handmixer.
- Spatel het bananen- amandel mengsel rustig door de geklopte eieren. Schep het voorzichtig om tot een egaal beslag.
- Snijd de laatste banaan in de lengte door. Giet het beslag in de cakevorm en leg de banaan er in de lengte op.
- Bak het bananenbrood in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin. Laat het bananenbrood goed afkoelen op het rooster