Ingrediënten (3-4 personen)
- 2 puntpaprika’s
- 1 komkommer
- 4 tomaten
- 1 rode ui
- 200 gram feta
- 8 eetlepels olijven
- 3 eetlepels extra vierge olijfolie
- 2 eetlepels azijn
- peper en zout
- optioneel verse of gedroogde kruiden van ieder 1 eetlepel dille, bieslook, peterselie
Bereidingstijd 20 minuten
Bereidingswijze
- Snijd de puntpaprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in fijne blokjes. Snijd de komkommer in kleine stukjes
- Snijd de tomaten doormidden en verwijder het harde gedeelte. Snijd ook de tomaten in kleine stukjes. Pel de ui en snijd in ringen
- Doe alle groente in een slakom en verkruimel de feta erboven
- Bestrooi de salade met de olijven.
- Meng de olijfolie en de azijn door elkaar en breng op smaak met peper en zout en voeg er vervolgens de kruiden door.
- Voeg de dressing toe bij de groente en feta en meng alles goed door elkaar.
Lekker als lunch of als bijgerecht.