Ingrediënten (4 personen)
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 sjalotten
- 1 zoete of gewone aardappel, in kleine stukjes
- 2-3 bouillonblokjes (de biologische winkel verkoopt bouillonblokjes zonder gist, gluten, suiker en E-nummers)
- 450 gram tuinerwten (evt. uit de diepvries)
- handje bladpeterselie, grof gehakt
- 200 ml crème fraîche
- handje munt, fijngehakt
- Sap van 1 limoen
- Peper en zout
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de sjalotten 4 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de aardappel toe en bak nog 4 minuten mee, roer af en toe.
- Voeg de bouillon, tuinerwten en de peterselie toe en breng aan de kook. Laat de soep nog 15-20 minuten zachtjes koken. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer met crème fraîche, munt en limoen.
- Eet smakelijk.