Ingrediënten (2 personen)
- 2 moten zalmfilet
- 400- 500 gram witte asperges
- 1 sinaasappel, gebruik het sap
- 1 -2 bosuitjes in dunne ringetjes
- 1 kleine rode ui (heel fijn gesnipperd)
- 1 eetlepel verse dille
- peper
- een klein beetje gejodeerd zout
- 50 gram boter, gesmolten
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Wrijf de zalm in met sinaasappelsap en laat de zalm filet 5 minuten liggen
- Meng in een kom met nog een beetje sinaasappelsap en met de bosui, rode ui, dille, gejodeerd zout en peper een mengsel
- Leg de zalmfilet in het middel in de schaal en verdeel het kruidenmengsel erover
- Schuif de schaal in de oven en laat de zalm 10-15 minuten gaar worden (afhankelijk van de oven.
- Schil de asperges en laat ze 1 minuten koken, zet het vuur uit en laat 10 minuten de asperges gaar stomen (laat de deksel op de pan).
- Serveer uiteindelijk samen de zalm en het mengsel met de asperges op het bord.