Ingrediënten voor 2-3 personen
- 400 gram witte vis (bijvoorbeeld koolvis, scholfilet of kabeljauw)
- 2 prei
- 200 gram Chineese kool of paksoi
- 100 gram taugé
- 60 gram cashewnoten
- 200 ml kokosmelk
- 2 uien
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepel geraspte gember
- peper en zout
- olijfolie of boter
Bereidingstijd: 45 minuten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de ui en prei heel fijn en smoor dit samen met de uitgeperste knoflook en gember zachtjes gaar in een koekenpan.
- Voeg de kokosmelk, kerriepoeder, peper en zout toe en roer goed door
- Leg de vis in de schaal en schenk het ui- prei- kerrie kokosmengsel over de vis. Bak het geheel gaar in de oven in ongeveer 20-30 minuten
- Was en snijd de Chinese kool of paksoi heel fijn en smoor deze in 5 minuten gaar in een koekenpan met een klontje boter of olijfolie.
- Haal de vis uit de oven en leg hem op een bord
- Serveer met de Chineese kool of paksoi