Ingrediënten (voor 25 dunne sneetjes)
- 100 gram gemengde ongezouten noten
- 6 eieren
- 3 eetlepels kokos olie
- 100 gram amandelmeel
- 200 gram gemengde pitten (zonnebloempitten, pompoenpitten, pijnboompitten)
- 50 gram sesam zaad
- 50 gram lijnzaad (ongebroken)
Bereidingstijd: 15 minuten en 60 minuten oventijd
Bereidingswijze
- Verhit de oven tot 180 graden Celsius.
- Hak de noten grof
- Klop de eieren los met peper en zout en smelt de kokosolie
- Meng alle ingrediënten in een kom en roer goed door elkaar
- Bekleed de cakevorm met bakpapier, giet het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad
- Bak het notenbrood in 60 minuten gaar. Laat minstens een half uur afkoelen voordat je het in plakken snijdt.
- Lekker bij ontbijt of lunch. Let wel op dit brood is rijk aan energie door de noten en kokosolie, eet er niet teveel van.
Koolhydraatarm, lactosevrij en glutenvrij