skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Ingrediënten (4 personen)

  • 500 gram pastinaak
  • 500 gram wortel
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel tijm
  • 1-2 kleine eetlepels mosterd
  • 20 gram boter
  • evt. scheutje melk, amandel- soja melk
  • 4 kabeljauw moten

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • Schil de pastinaken en de wortels en snijd ze in stukjes.
  • Kook ze in 20-25 minuten in water
  • Snipper ondertussen de uien en knoflook.
  • Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui en knoflook bruin. Voeg de tijm toe aan de uien en bak even mee.
  • Vet een ovenschaal in met oliefolie en doe de kabeljauw ruim 15 minuten in de oven. (Ik heb hier nog wat extra tomaatjes en venkel aan toegevoegd).
  • Giet de wortels en pastinaken af en doe ze terug in de pan (laat een beetje kookvocht achter in de pan)
  • Stamp alles fijn met het overgebleven kookvocht en voeg de mosterd en het uienmengsel met de boter toe
  • Schenk een beetje melk erbij totdat de stamppot lekker smeuïg is.
  • Breng eventueel nog op smaak met een beetje peper

 

×Close search
Zoeken