Ingrediënten (4 personen)
- 500 gram pastinaak
- 500 gram wortel
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel tijm
- 1-2 kleine eetlepels mosterd
- 20 gram boter
- evt. scheutje melk, amandel- soja melk
- 4 kabeljauw moten
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- Schil de pastinaken en de wortels en snijd ze in stukjes.
- Kook ze in 20-25 minuten in water
- Snipper ondertussen de uien en knoflook.
- Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui en knoflook bruin. Voeg de tijm toe aan de uien en bak even mee.
- Vet een ovenschaal in met oliefolie en doe de kabeljauw ruim 15 minuten in de oven. (Ik heb hier nog wat extra tomaatjes en venkel aan toegevoegd).
- Giet de wortels en pastinaken af en doe ze terug in de pan (laat een beetje kookvocht achter in de pan)
- Stamp alles fijn met het overgebleven kookvocht en voeg de mosterd en het uienmengsel met de boter toe
- Schenk een beetje melk erbij totdat de stamppot lekker smeuïg is.
- Breng eventueel nog op smaak met een beetje peper