skip to Main Content
077-2340020 Meijel Panningen Ospel

Rode linzen curry

Ingrediënten (3-4 personen)

  • 200 gram gedroogde rode linzen
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • Klein stukje gember
  • 1 puntpaprika
  • Evt. rode peper voor extra pittigheid
  • Olijfolie
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 400 gram kokosmelk
  • 150ml water
  • Kruiden: 2 theelepels paprika poeder, 1 theelepels kurkuma, 0,5 theelepel zout, 1 theelepel tijm en 1 theelepel garam massala
  • Zilvervliesrijst of bloemkoolrijst

Bereidingstijd: 15min bereiding en 45min kooktijd

Bereidingswijze

  • Was de rode linzen en laat ze uitlekken.
  • Snijd intussen de ui en knoflook fijn, de paprika in stukjes, verwijder de schil van de gember en hak deze heel fijn. Optioneel kun je dus ook de rode peper fijn snijden.
  • Verhit 1-2 eetlepels olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg daarna de gember, paprika (en rode peper) toe. Bak een paar minuutjes en voeg vervolgende de kruiden toe. Ook voeg je de kokosmelk, het water en de tomatenblokjes toe. Roer goed en voeg de linzen tot slot toe.
  • Laat dit geheel zo’n 45 minuten op een laag vuurtje staan, met de deksel op de pan.
  • Kook de laatste 15 minuten de zilvervliesrijst gaar of bak/wok de laatste 10 minuutjes de bloemkoolrijst.

inspiratie recept: vegafoodnes

×Close search
Zoeken