Ingrediënten (4 personen)
- 500 gram rauwe bieten
- 2 pastinaken
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 appel
- snuf komijn
- 750 ml groentebouillon
- 125 ml creme fraise
- handje walnoten
- verse of gedroogde dille
Bereidingstijd: 35 minuten
Bereidingswijze
- Schil de pastinaak, rode biet en de appel en snijd deze in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een pan op het vuur met wat olijfolie en fruit hierin langzaam de knoflook en ui aan. Voeg vervolgens de pastinaak, appel en rode biet toe. Bak dit nog even mee. Doe de snuf komijn erbij en laat dit circa 1 minuut meebakken. Voeg nu het water en de bouillon toe en breng aan de kook.
- Laat circa 20 minuten zachtjes koken totdat de groenten zacht zijn.
- Voeg de creme fraise toe aan de soep en pureer deze glad. Serveer de soep met gehakte walnoten en dille.