Ingrediënten (4 personen)
- 250 gram rundergehakt
- 250 bloemkool rijst
- 1 zakje (250 groente) nasi groente (of wortel, tauge, rode ui, witte kool)
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 theelepel sambal oelek (let op niet te veel gebruiken)
- kruiden: gember, paprikapoeder, peper, koriander, komijnzaad, cayennepeper
- 1 klein scheutje ketjap
- evt. zout
Bereidingstijd: 30 minuten
Bereidingswijze
- Snijd de groente in kleine stukjes
- Pak kant en klare bloemkool rijst of maak deze zelf met een keukenmachine
- Snijd de ui en knoflook fijn, voeg wat boter of olijfolie in de pan en bak het gehakt rul samen met de knoflook en ui
- Voeg de groente toe en de kruiden, sambal, ketjap en zout
- Wok de bloemkool rijst in 2/3 minuten rul, en voeg toe aan het gehaktmengsel.